Csont Porc Ízület Izom – Védelem Támogatás Erősítés
Komplex superior termék (Lactoferrinnel és kurkumával)
A Burgimmune termékek gyártójának új készítménye
MINDENNAPI HASZNÁLATRA
1 havi adag (15 ttkg-os, egészséges állat esetén)
Összetevők 1,5 g termékben:
Glükozamin-szulfát…………………….. |
490 mg |
Halolaj por*……………………………. |
480 mg |
(*melyből: EPA 36 mg, DHA 18 mg) |
|
MSM……………………………………… |
180 mg |
Aszkorbinsav…………………………… |
120 mg |
Kurkuma kivonat 95 % kurkumin ……. |
45 mg |
Hialuronsav (nátrium-hialuronát)………. |
30 mg |
Bromelain……………………………….. |
30 mg |
Kobalt (kobalt-glükonát)………………….. |
3 mg |
Ribonukleáz-dúsított Lactoferrin………………………………. |
18 mg |
Cink (cink-szulfát-monohidrát)…………. |
3 mg |
E-vitamin (dl-alfa-tokoferil acetát)…….. |
420 NE |
Mangán (mangán-glükonát)…………….. |
0,4 mg |
Javallat:
Az N.P.C.S. FLEXI speciálisan összeállított hatóanyagok kombinációját tartalmazza, amelyek hatékonyan hozzájárulnak kutyák mozgásszervi problémáinak megelőzéséhez, enyhítéséhez, illetve teljes megszüntetéséhez. Elősegíti továbbá az ízületek mozgékonyságát és a porcok rugalmasan tartását. Használata már egész fiatal kortól ajánlott, napi karbantartás céljából. Nagytestű, illetve gyorsan növő kutyáknál kölyökkortól a csontok, porcok, inak egészséges fejlődésének elősegítésére, illetve az általános mozgásképesség javítására. Verseny-, és munkakutyák esetében, a fokozott igénybevétel enyhítésére, szintén napi adagolás ajánlott. Idősödő kutyáknál, a kor előrehaladtával az ízületek elhasználódása fájdalom kialakulásához, illete az ízületek mozgathatóságának csökkenéséhez vezet. Ezért a termék napi szedése ajánlott.
FIGYELEM! Ízületi-, csont-, illetve izomfájdalommal járó megbetegedés, illetve ortopédiai műtéti lábadozás esetén az N.P.C.S. FORTFLEX adagolása ajánlott.
Adagolás és az alkalmazás módja: (szájon át alkalmazandó)
Napi egyszer: 15 ttkg-ig: fél adagolókanál / 1 púpozott mokkáskanál (1,5 g),
16 – 30 ttkg: 1 adagolókanál / 2 púpozott mokkáskanál (3 g),
31 – 45 ttkg: 1,5 adagolókanál / 3 púpozott mokkáskanál (4,5 g).
Extra mini (5 kg alatti) állatoknak: ⅓ adagolókanál / 1 csapott mokkáskanál
Szájon át, az eleségbe keverve vagy meleg vízben feloldott állapotban befecskendezve alkalmazandó. Száraz táp esetén 0,5 dl meleg vízben feloldva és elkeverve.
Az ajánlott alkalmazási időtartam:
Egészséges állat esetén: mindennapos használat, korlátlan ideig. A dózis fiatal állatok esetén (5-6 éves korig) 1 hónapos, folyamatos használatot követően felére csökkenthető.
Idősödő állat (kistestű: 8 éves kor felett, nagytestű: 6 éves kor felett) esetén a dózist ne csökkentsük.
Kölyök állat esetén: normál dózis
Vemhesség, szoptatás ideje alatt is a szokásos módon adagolható.
Műtét esetén: Konzultáljon állatorvosával!
Az adagolást pontosan be kell tartani!
Ellenjavallatok:
Nem alkalmazható az összetevőkkel szembeni ismert túlérzékenység esetén.
Mellékhatások:
Nem ismertek.
Bővebben a hatóanyagokról
Laktoferrin:
A laktoferrin és a csontok egészsége
Számtalan tanulmány alapján ismert, hogy a laktoferrin elősegíti a csontok az egészséges működését emberben, kutyákban és az összes emlősben egyaránt. Azt is kimutatták, hogy ez a fehérje hatékonyan segíti a csontok növekedését és fokozza azok sűrűségét (denzitását). A laktoferrin képes fokozni a csontépítő sejtek (osteoblastok) aktivitását, és képes egyúttal a csontot leépítő sejteket (osteoclastokat) gátolni. A csontozat a laktoferrin segítségével képes a kalcium (ásványi anyagok) megkötésére, tárolására, és így tölti be a szervezetben az „ásványi-anyag raktár” szerepét.
A laktoferrin és az ízületek egészsége
Két módon is hat az ízület egészségére: egyrészt a porc képződését serkenti, másrészt hatékony gyulladáscsökkentő.
Porcképződés: A porcokat számtalan helyen találunk az ember és az emlősök szervezetében: a csontok végén, mint az ízületi felszínek alkotója, a mellkast formáló bordákhoz kapcsolódva, illetve a csigolyák közötti porckorongokban. A porc porcsejtekből és az ezeket körülvevő sejtközötti állományból (kollagén és proteoglycan gél) áll. Amikor a porc leépül, a porcsejtek nem képesek megfelelően ellátni feladatukat, megjelennek a klinikai tünetek (Pl. ízületi fájdalom). A laktoferrinnek fontos szerepe van a porcsejtek anyagcseréjének szabályozásában, elősegíti azok egészséges működését.
Gyulladáscsökkentés: A laktoferrin nagy mennyiségben található meg immunsejtekben (neutrophyl granulocytákban), ahonnan a gyulladásos területeken ki is szabadul. Hatékonyan csökkenti a gyulladást gátolja a gyulladást kiváltó anyagok(IL-6, TNF) szintézisét, és serkenti a gyulladás-csökkentőként (IL-10)
A laktoferrin egyéb előnyös tulajdonságai
A laktoferrin az emberi szervezetben és a legtöbb emlős állat testében, leginkább, mint szállító-molekula ismert, de számtalan egyéb funkcióval is rendelkezik. A laktoferrinnek saját kötődési helyei (receptorai) találhatók az emésztőrendszerben, amelyekkel kapcsolatba lép, így biztosítva a fémek, de leginkább a vas megkötését és felszívódását a bélrendszerből.
Az elmúlt 30 év kutatásai bizonyították a laktoferrin előnyös hatását az immunrendszerre, az ivarszervekre, az emésztőrendszerre és nem utolsó sorban a csontozatra.
Glükozamin-szulfát:
A porc termelés egyik építőköve valamint segíti a károsodott ízületi regenerálódását. A porc pusztulási folyamat lassítója, gátlója, megállítója, az ízületi folyadék viszkozitásának javítója és fenntartója.
Halolaj:
Az ízületi gyulladás kellemetlen tüneteket okozhat, többek között állandó fájdalmat eredményez Számos kutatás támasztja alá, hogy az omega-3 zsírsavakban bővelkedő halolaj nagy hatékonysággal képes csökkenteni az ízületi gyulladás okozta kellemetlen tüneteket, valamint magát a gyulladást is. Megfigyelhető, hogy a halolaj rendszeres adagolásával az ízületi merevség is megszüntethető, kezelhető.
Az artrózis, vagyis a porckopásos megbetegedés sokkal gyakrabban fordul elő, mint a reumás ízületi gyulladás. Általában idősebb állatoknál jelentkezik, de sokszor találkozhatunk porckopással a fiataloknál is. a betegség véglegesen nem gyógyítható, a sok gyógyszer, amit kezelésére adagolunk pedig rengeteg mellékhatással járhat. Azonban az artrózisos betegségek egyértelmű javulásról – csökkenő fájdalomról, csökkenő duzzanatról, és csökkenő ízületi merevségről – számos tudományos cikk számol be az omega-3 tartalmú kiegészítők szedése mellett.
MSM:
Ízületekre gyakorolt jótékony hatása régóta ismert. A szerves kén egyik formája, a szervezet számára nélkülözhetetlen forrás az enzimek, antitestek, a kötőszövet és a nyálkahártya létrehozásához. Szükséges továbbá az aminosavak létrehozásához és a fehérjék molekuláris szerkezetének fenntartásához.
Aszkorbinsav (C-vitamin):
A vízben oldódó C-vitaminra mindenki úgy gondol, mint az immunrendszerünk legfőbb védelmezőjére, pedig a csontoknak is nagy szükségük van rá. Nélkülözhetetlen a támasztó- és kötőszövet fontos összetevőjének, a kollagénnek képződéséhez, amely a csontok mineralizációjának alapja (C-vitamin-hiány esetén a csontok kollagén állománya károsodhat).
Kurkuma:
A kurkuma erős gyulladáscsökkentő hatású gyógynövény, különösen hatékony ízületi gyulladásnál a merevség oldására, a fájdalom csillapítására, valamint a bőrben és a belekben fellépő gyulladásokra.
A kurkuma nagyon hatékony ízületi és reumatikus panaszoknál, mert oldja az ízületi merevséget, rugalmasan tartja az ízületeket, erősíti a porcokat, csökkenti az ödémákat. Méregtelenítő és fájdalomcsillapító hatású. A porcok számára is védelmet nyújt a károsodástól, ezért porckopás esetén is érdemes alkalmazni.
Hialuronsav:
A hialuronsav egy olyan, nagy vízmegkötő képességgel rendelkező természetes anyag, amely megtalálható az izmokban a csontokban és a bőrben is.
Hozzájárul az ízületi felületek súrlódásának csökkentéséhez.Biztosítja az ízületek rugalmasságát, mozgékonyságát. Mivel nagymértékben képes a víz megkötésére ezért a bőr és a kötőszövet optimális víztartalmát is biztosítja.
Bromelain:
A bromelain egy fehérjebontó (proteáz) enzim, ami természetes módon megtalálható a trópusi ananász gyümölcsben, de legnagyobb mennyiségben (koncentrációban) a gyümölcs szárában.
1957 óta használják orvosi célokra is az ananászban található enzimek keverékét, mert csökkenti a szöveti ödémát és nagyban elősegíti a szövetek és az izom regenerálódását valamint gyorsítja a sebgyógyulást is. A bromelain egyébként a szervezet egészének védekezőkészségét is segíti, számos immunsejt termelődésének fokozója.
Kobalt (kobalt-glükonát):
A B12-vitamin egy viszonylag nagyméretű molekula, amely nagyon hasonlít a vörösvérsejtben található hem-makro molekulához (szintén hasonló narancssárga-vörös-sárgás színű), azonban ennek a központi atomja a kobalt (ezért is kapta a kobalamin elnevezést), ellentétben a hemoglobinban található központi vas atom helyett. A B12-vitaminnak vagy más néven a kobalaminnak hívják ennek a molekulának a többi, biológiailag aktív származékait is. A B12-vitamin (kobalamin) vízben oldódó vitamin, amely kulcsfontosságú szerepet játszik az agy és a központi idegrendszer működésében, valamint a vérképzés folyamatában. Szerepet játszik még a sejtek anyagcseréjében, részt vesz a nukleinsavak felépítésében, befolyásolja a szervezet fehérjeszintézisét, elősegíti az aminosavak fehérjékbe való beépülését, és fokozza ezek hasznosítását.
Cink (cink-szulfát-monohidrát):
A cink a kis mennyiségben alkalmazandó, de a kisállatok szervezetének megfelelő működéséhez elengedhetetlen ásványi anyagok közé tartozik.A cink hozzájárul a csontok egészségéhez, továbbá elősegítheti a csonttömeg növekedését.
A cink nélkülözhetetlen az új sejtek képződéséhez és a sebek gyógyulásához. A cink hiánya csökkentheti a sebgyógyulási sebességet, és növelheti a sebfertőzések kockázatát.
E-vitamin:
E-vitamin zsírban oldódó antioxidánsként funkcionál, így megvédi a sérülékeny zsírsavakat az oxidációtól, vagy más néven az avasodástól. A túlzott oxidatív terhelés és szabad gyök képződés rengeteg betegséggel hozható összefüggésbe, az E-vitamin pedig kulcsfontosságú ezeknek a folyamatoknak a kivédésében.
Mangán:
A mangán jótékony hatásai a szervezetre.
hozzájárul a DNS és RNS szintézisben. Szükséges a szaporodáshoz, növekedéshez. Hozzájárul az egészséges csontozat kialakulásához. A mangánnak nagy szerepe van a vázrendszerben, az egészséges csontok kifejlődésében, az idegek megfelelő működésében.